vineri, 21 noiembrie 2008

Refulări subiective

Când mi-am propus să deschid acest blog m-am gândit să nu scriu nimic despre politica asta maronie din țara noastră de cacao. M-am abținut eu cât am putut, dar cică nu e bine să ții în tine, așa că a sosit clipa refulării. NU MAI SUPORT!!! Așadar, să purcedem...
Pentru că ne aflăm încă în campanie electorală (de astă dată chiar oficial), am subiecte cu duiumul. Probabil că o să înceapă unii și alții să scuipe p-acilea, să o dea în sus și în jos cu deontologia, cu moralitatea, acuzându-mă de faptul că slujesc un anume partid... Așa că, dedicație specială pentru toți anonimii care se vor întrece să-și înșire pe aici flegmele portocalii, galbene sau ce culoare vor mai avea! AUTODENUNȚ: subsemnatul colaborează cu PSD! Da este adevărat, sunt angajat cu acte în regulă. În acest moment lucrez pentru acest partid, așa cum în urmă cu patru ani am lucrat pentru Partidul Democrat, pe bani, fără alte implicații. NU AM FOST ȘI NU SUNT MEMBRU DE PARTID! Având în vedere cele scrise mai sus, îmi asum subiectivitatea pentru tot ceea ce voi exprima în continuare.
Asemeni multor brașoveni, am început să nu mai suport culoarea portocalie. Știu că subiectul a fost mult discutat în ultima vreme, dar simt și eu nevoia să explodez. Mi se încrețește pielea capului, mi se face părul măciucă, mi se strepezesc dinții când văd atâta portocaliu prin Brașov. Autobuze, panouri publicitare, coșuri de gunoi, centrale de cartier, mașini de la firma Vectra - totul e portocaliu. Până și hartia igienică din baia garsonierei mele este portocalie, dar măcar aia îmi este de un real folos și o utilizez cu maximă satisfacție.
Un bun prieten, necolorat politic, dar și el plin de scârbă față de tot ceea ce se întâmplă în oraș, îmi povestea zilele trecute cum în ultima săptămână de campanie tot ce înseamnă spații publicitare de pe domeniul public, indiferent de firma care le administrează, se vor colora în portocaliu. Și asta pentru că așa a ordonat Cel Al Cărui Nume Nu Trebuie Rostit. Mai vreți să pupați contracte pe viitor cu Primăria? Executaaaarea! Nu contează că firmele respective au contracte în derulare cu diverși clienți (care, fie vorba între noi și tot satul, habar nu au că dau bani pentru a-și face reclamă, iar în schimb, pe locațiile închiriate apar mutrele postolachilor, andronachilor, neculailor și al altor doreli portocalii)... În concluzie, afișajul portocaliu se pune cu japca. Îți propun un simplu exercițiu: alege o stradă principală din Brașov, așează-te într-un punct, execută o rotire completă și dacă nu vezi cel puțin un panou portocaliu, înseamnă că ai ieșit din Brașov sau ești daltonist.
P.S. - Oare în cât timp echipamentul de joc al FC Brașov va fi schimbat din galben-negru în portocaliu? Temă pentru acasă, domnule Neculaie! Păi se poate să jucați în galben, culoarea concurenței? Jap-jap, două palme!
Va urma....

3 comentarii:

Ovidiu Eftimie spunea...

Nu să mă dau mare da ştiam unde ai lucrat şi lucrezi.

Observaţiile tale sunt corecte indiferent dacă eşti membru de partid sau nu. Faza aia cu punctul şi rotirea e excelentă, într-adevăr aşa-i, minim un panou portocaliu găseşti.

sebastian dan spunea...

Ca să nu zici că suntem răi, ăştia din presă chiar nu am vrut să spunem că eşti stacojiu, sau, mă rog, lucrezi cu culoarea în cauză. Fiecare din noi, dimineaţa, ne uităm în oglindă şi vedem ce culoare „ne prinde”. Cât priveşte culorile tricourilor de la FC Braşov, ce-i drept, acolo miroase a trădare: sunt galben-peneliste. Dar,neculaie a salvat situaţia: în meciul cu Dinamo, băşica era portocalie...

Mircea Valean spunea...

Dragilor (Ef-ule și Sebidan-ule), pentru mine era evident că voi știați toate treburile astea. Precizările nu erau pentru voi, ci pentru alții care ar fi vrut să speculeze situația.
P.S. - Sebi, bună observație cu bășica portocalie...